Εταιρεία

Ιστορία

Φωτογραφία του εργοστασίου της ΒΙΟΣΕΡ Α.Ε.

Η εταιρεία ΒΙΟΣΕΡ ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 1980, από μια ομάδα νέων επιστημόνων και επιτυχημένων επιχειρηματιών, των οποίων το όραμα ήταν η δημιουργία μιας σύγχρονης φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Οι εργασίες κατασκευής της μονάδας παραγωγής ολοκληρώθηκαν το 1983 και η λειτουργία του εργοστασίου ξεκίνησε το 1984, με κύριο σκοπό την ανάπτυξη και παραγωγή παρεντερικών διαλυμάτων και αποστειρωμένων συσκευών έγχυσης. Η ανάπτυξη της εταιρείας ξεκίνησε από τον δεύτερο κιόλας χρόνο λειτουργίας του εργοστασίου, οπότε και έγιναν επενδύσεις σε μηχανήματα τελευταίας γενιάς, για την επίτευξη της αύξησης του όγκου της παραγωγής καθώς και τη μείωση του κόστους.

Το 1985 μία ακόμη γραμμή παραγωγής τέθηκε σε λειτουργία. Η νέα σύγχρονη και πρωτοποριακή γραμμή, τεχνολογίας BOTTLEPACK®, αύξησε την παραγωγή κατά 50%. Η τεχνολογική πρωτοπορία της εταιρείας καθώς και η ποιότητα παραγωγής οδήγησε την ΒΙΟΣΕΡ σε δεσπόζουσα θέση στην Ελληνική αγορά και της πρόσφερε τη δυνατότητα εξαγωγών στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι πρώτες εξαγωγικές κινήσεις της εταιρείας ήρθαν δύο μόλις χρόνια μετά από την έναρξη της λειτουργίας της, σε χώρες όπως η Γερμανία και η Κύπρος.

Το 1987 μια νέα γραμμή παραγωγής σάκων δύο (2) και τριών (3) λίτρων ήρθε να συνεχίσει την ανοδική πορεία της εταιρείας. Το 1989 η εταιρεία επέκτεινε τις δραστηριότητές της, αντιπροσωπεύοντας οίκους της Ευρώπης και της Αμερικής. Το 1996 μια τρίτη γραμμή παραγωγής, τεχνολογίας BOTTLEPACK®, ήρθε να προστεθεί, τριπλασιάζοντας την αρχική παραγωγή. Το 2003 και το 2009 επιπλέον επενδύσεις οδήγησαν σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις με αυτοματισμούς και ρομποτικά μέσα και σε αύξηση της παραγωγής, θέτοντας ως στόχο τις ευρωπαϊκές αγορές.

Φτάνοντας στο σήμερα, η εταιρεία συνεχίζει τις επενδύσεις της σε νέες γραμμές παραγωγής, καθώς επίσης και ανάπτυξη νέων προϊόντων. Η ΒΙΟΣΕΡ βρίσκεται στην πρώτη θέση της εγχώριας αγοράς στα παρεντερικά διαλύματα. Εταιρείες του εξωτερικού εμπιστεύονται την υψηλή εξειδίκευσή της και απορροφούν το 30% της συνολικής παραγωγής.

Όραμα

Στη ΒΙΟΣΕΡ πάνω από όλα αναγνωρίζουμε ότι τα προϊόντα μας είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του ασθενούς, κάτι που μας καθιστά υπεύθυνους απέναντι στην κοινότητα. Μετά από 30 χρόνια προσφοράς εγγυημένων ποιοτικά προϊόντων και υπηρεσιών το όραμά μας είναι να ενισχύσουμε και να διευρύνουμε τη διακεκριμένη παρουσία μας στην ελληνική και διεθνή αγορά της ενδοφλέβιας θεραπείας.

Εταιρική Διακυβέρνηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΣΕΡ είναι αφοσιωμένο στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας. Το ήθος, οι επιχειρηματικές αξίες, η ανθρωποκεντρική διαχείριση και η σταθερή οικονομική πολιτική είναι τα θεμέλια μιας επιτυχημένης βιώσιμης και διαρκώς αναπτυσσόμενης εταιρείας. Γνωρίζοντας ότι το σημαντικότερο κεφάλαιο μιας επιχείρησης είναι οι άνθρωποι της, η ΒΙΟΣΕΡ επενδύει καθημερινά στη συνεχιζόμενη εκπαίδευσή τους. Η πίστη τους, η ενεργή συμμετοχή τους όπως και η αφοσίωσή τους στο όραμα της εταιρείας διασφαλίζει το μέλλον της ΒΙΟΣΕΡ σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Πιστοποίησεις: DY8/1348/2004, EN ISO 13485, EN ISO 9001